Nasljeduj Krista – Toma Kempenac

13,27 

Kategorija:

Nasljeduj Krista

Toma Kempenac

Današnji svijet obiluje ponudama raznolikih vrednota, ideja i stilova života. U takvoj situaciji teško je čovjeku naći pravi put. Dokazuju to toliki koji su, u nedostatku orijentacije i smisla života, posegli za drogom, alkoholom ili nekim drugim nadomjestkom stvarnosti.

Čovjek današnjice treba uzore, orijentire po kojima se može ravnati i koje može slijediti: “A Crkva vjeruje da Krist, koji je za sve umro i uskrsnuo, po svojem Duhu pruža čovjeku svjetlo i snagu da može odgovoriti svom vrhovnom pozivu ” (Gaudium et spes, 10). Isus Krist, pravi Bog i pravi čovjek, istinski je orijentir ljudskog života: on nije samo uzor i primjer života, već on sam jest “Put, Istina i Život” (Iv 14,6). Nasljedovati Krista, koji je došao “da život imaju” (Iv 10,10), program je zdravog kršćanskog života.

Knjiga Nasljeduj Krista kapitalni je dokument kršćanske duhovnosti jednoga vremena, čiji značaj prelazi okvire tog vremena te nudi aktualnu poruku i današnjem, u mnogo čemu rastresenom čovjeku. Po nasljedovanju Isusova života, po prijateljevanju s njime, dolazimo u blizinu Božju koja rasvjetljuje tmine naših srdaca.

Josip Bozanić iz Proslov

Nakladnik: Naklada sv. Antuna
ISBN: 978-953-7448-37-0
Uvez: Tvrdi
Broj Stranica: 254
Jezik izvornika: Latinski
Jezik: Hrvatski
Godina izdanja: 2010
Dimenzije: 200 x 130
Prevoditelj: Antun Jarm
Autori: Kempenac,Toma