Razgovor s prijateljem – Božo Barun

9,29 

Kategorija:

Razgovor s prijateljem

Božo Barun

Ovaj tekst resi s jedne strane jednostavnost, a s druge dubina preživljavanja osobnog odnosa s Bogom – ono što nam je svima danas potrebno.
Danas ima puno tražitelja Boga, a možda, nažalost, i još više lutalaca koji traže boga izvan Boga. A Bog je jedan i njegove smjernice i pravila su jasno postavljene za svakog čovjeka. Tko ih sluša on i čuje.
Ovaj tekst otkriva čovjeka koji je u stalnom kontaktu s Bogom. U svjetlu tog kontakta procjenjuje, prosuđuje, važe sve što doživljava u sebi i što se događa oko njega. Zato je tekst objektivan i svima poželjan za ispravnu orijentaciju prema Bogu i ljudima.
Od izuzetne je važnosti njegov temeljni stav prema Bogu izražen formulom: 0 + sve = sve. Tako pisac postavlja sebe u pravi odnos prema Bogu. A kad je taj odnos ispravan onda i svi drugi odnosi postaju ispravni, sređeni. Tom sređenošću osiguran je mir u srcu, a onda i mir s drugima i sa cijelim svijetom.
Tekst je od izuzetne vrijednosti i zbog toga što čitatelja na jednostavan i praktičan način upućuje u trajnu, toplu, prijateljsku i objektivnu komunikaciju s Bogom. Dok čovjek čita knjigu ne može a da mu se ne nametne pitanje: Komuniciram li ja tako s Bogom? Je li moja komunikacija ispravna?
Istodobno, pogotovo ako je čitatelj upućen u različite suvremene duhovne pokrete, dobiva svjetlo u kome može steći objektivan sud o svim tim gibanjima, o njihovim temeljima i usmjerenjima, njihovoj koristi ili možda šteti.

p. Slavko Pavin, DI u Predgovoru

Nakladnik: Naklada sv. Antuna
ISBN: 978-953-7448-03-5
Uvez: Meki
Broj Stranica: 234
Jezik: Hrvatski
Godina izdanja: 2007
Dimenzije: 207 x 145
Autori: Barun,Božo